Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Bergen vernedert zwak Lommel
Steurbaut Kersten

De spelers van Lommel United staan terug met de voetjes op de grond. Na de sterke prestatie op het veld van Eupen toonde Bergen zich een paar maatjes te groot. Het werd 1-5 aan de Gestelsedijk.

De thuisploeg begon nochtans goed aan de wedstrijd en zag een poging van Robin Henkens uiteenspatten op de dwarsligger. Het was echter Bergen dat de score opende. Jéremy Perbet zag drie tegenstanders onder een vrije trap van Zola Matumona gaan. De Fransman bedankte en duwde de 0-1 simpel voorbij Bjorn Sengier.

Strafschopfases
Die Bergense voorsprong had al langer op het bord kunnen staan. De bezoekers verdienden een strafschop voor een fout van Harald Pinxten op Mustapha Jarju, maar een zwak leidende Christophe Dierick legde de bal buiten de zestien. Voor Jarju was de wedstrijd meteen afgelopen.

Ook aan de overkant reeg Dierick de twijfelachtige beslissingen aan elkaar. Mike De Koninck mocht na een heel lichte strafschop de bordjes terug gelijk zetten, maar bij een duidelijke overtreding op Alessandro Cerigioni ging de bal niet op de stip.

Kroop de gemiste kans op de 2-1 misschien in de Lommelse hoofdjes? De Limburgers zakten daarna alleszins als een pudding in elkaar. De aanvallers van Bergen sneden door de Lommelse verdediging als een mes door boter. Tom Van Imschoot knalde nog tegen de kruising, maar Matumona profiteerde wel van het Limburgse gelkungel: 1-2. Perbet pikte nog voor rust zijn tweede van de avond mee.

Lange lijdensweg
Lommel slaagde er na de pauze niet meer in om een vuist te maken. Integendeel, de tweede helft werd één lange lijdensweg voor het team van Franky Van der Elst. Bergen controleerde eenvoudig de partij en diepte de score nog verder uit via twee doelpunten van Mathieu Debisschop.

Bergen komt samen met Waasland-Beveren aan de leiding in de eindronde en solliciteert nadrukkelijk voor de rol als topfavoriet. Bij Lommel lijkt de kaars nu helemaal uit.