Datum: 26/05/2011 20:30
Competitie: 2e - promotie
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Charles Tondreau
Bergen speelt testmatch na makkelijke winst tegen Lommel
Bergen speelt testmatch na makkelijke winst tegen Lommel
Foto: © SC

De beslissing over wie volgend seizoen in eerste klasse speelt, zal zondag in Tubeke vallen. Bergen overspeelde Lommel United, maar ook Waasland-Beveren won zijn wedstrijd tegen Eupen. Een testmatch op het veld van Tubeke zal uitsluitsel moeten geven.

Bergen heeft gedaan wat het moest: winnen van Lommel United. De eerste helft was bijna helemaal eenrichtingsverkeer. Bergen nam het initiatief meteen op zich. Perbet, Zola en Van Imschoot toonden eerst nog genade, maar een onoplettendheid in de Lommelse verdediging bracht de Draken dan toch op voorsprong. Zola mocht vrij voorzetten en Jarju stond aan de tweede paal rustig te wachten om ongenaakbaar binnen te koppen.

Wat konden de gehandicapte Limburgers (zonder Sengier, Ketting, De Koninck en Henkens) daar tegenover stellen? Weinig, zo bleek. Een harde vrije trap van Dufour werd door Berthelin in hoekschop geduwd. Weinig bezoekende fans konden ondertussen van die eerste helft genieten, want door files stroomden die pas binnen tijdens de pauze.

N'Diaye en Jarju beslissen match
De tweede helft bracht niet veel verandering in het spelbeeld. Matthys had al eens een waarschuwing afgevuurd waar Eyckens de nodige moeite mee had. Een kwartier ver in de tweede helft was het helemaal over voor Lommel. Zola weer met de assist en N'Diaye kon binnenkop tussen het gewoel in de zestien.

En Bergen kreeg er maar geen genoeg van... En zo ook goudhaantje Zola die maar kwistig met de goede passes bleef strooien. Met een lange bal bediende hij nogmaals Jarju en die ringeloorde de uitgekomen Eyckens om dan simpel in doel te schuiven. Perbet maakte het helemaal af op assist - van wie anders - Zola. Match helemaal gespeeld en bij die van Bergen was het zenuwachtig afwachten voor het resultaat in Eupen.

De Oostkantonners deden hun collega's uit Henegouwen echter geen cadeau'tje, want met tien man kon Eupen Waasland-Beveren geen punten afhandig maken. Zondag wordt het dus een testmatch om 16u op het veld van Tubeke tussen Bergen en Waasland-Beveren. Daar zal uitgemaakt worden wie volgend seizoen in eerste klasse speelt.

Herbeleef Bergen - Lommel SK

Vooraf

2e - promotie

 Speeldag 6