Interview Vandendriessche: "Bergen past het beste in eerste"

Vandendriessche: "Bergen past het beste in eerste"
Foto: © SC

Vanavond valt de beslissing in de eindronde van tweede klasse. Waasland-Beveren, Lommel United en Bergen komen allemaal nog in aanmerking voor promotie. Bergen miste afgelopen weekend dé kans om zich in pole position te wurmen.

Francky Vandendriessche, keeperstrainer bij de Draken, had samen met de rest van de technische staf de taak om de spelersgroep over de ontgoocheling heen te helpen. "De spelers waren er hart van in", vertelt Vandendriessche aan Voetbalkrant.com. "Tot de 94ste minuut hadden we nog een goede uitgangspositie, maar dan valt de 3-2. Niemand kon het geloven."

"Maandag hingen de kopjes nog naar beneden, dinsdag ging het beter" (Vandendriessche over de 3-2-nederlaag tegen Waasland-Beveren)

"We slikken drie doelpunten op stilstaande fases. Dat is zuur en daar is deze week ook wel over gepraat. Maandag kwamen de spelers nog met hangende kopjes het stadion binnen. Vanaf dinsdag ging het beter en ze zijn klaar om de wedstrijd van vanavond te winnen."

Vandendriessche ziet zijn club dan ook als enige echte kandidaat om te promoveren. "Als je de drie ploegen die nog voor promotie in aanmerking komen analyseert, moet je toch tot de conclusie komen dat Bergen zowel qua kern als qua infrastructuur het beste in eerste zou passen."

Serieuze inspanningen
"Tijdens de winter hebben we een serieuze inspanning gedaan om drie echte versterkingen binnen te halen. Met Sapina, Perbet en Bailleul haalden we spelers binnen die direct rendeerden."

Het draaiboek voor eerste klasse lijkt ook al klaar te liggen bij de Henegouwers. Een grote kuis in de kern moet er niet verwacht worden. "De evaluatie van de spelersgroep is al gebeurd", knikt Vandendriessche. "We hebben veel spelers die we mee kunnen nemen naar eerste klasse. Die nog steeds het niveau hebben of die het niveau wel aankunnen. Maar we zijn ook realistisch. We weten dat er een stuk of zes echte versterkingen moeten bijkomen."

"We hebben geen ploeg om te wachten op die ene prik" (Vandendriessche over de wedstrijd tegen Lommel United)

Het seizoen is lang geweest voor iedereen. "Ja, de spelers hebben nog niet veel rust gehad. Vorig seizoen speelden we ook de eindronde. Maar dat weten de spelers als ze naar hier komen. Hier spelen we voor de titel of minstens toch voor de eindronde. Als we promoveren hebben we maar een week of twee-drie om alles voor te bereiden, maar dan zullen we klaar zijn."

Allemaal praat voor de vaak als Bergen er vanavond niet in slaagt om van Lommel United te winnen. "We gaan van de eerste minuut proberen het verschil te maken", belooft de ex-doelman nog. "We hebben geen ploeg om af te wachten en op die ene prik te rekenen. Nee, we gaan het spel maken. En met Perbet hebben we iemand die in bloedvorm steekt. Hij scoort altijd. Hij scoorde 21 keer in de 18 wedstrijden die hij voor ons speelde. Dat is enorm."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties