Speeldag: Testmatchen
Stadion: Stade Edmond Leburton
Bergen na twee jaar opnieuw in eerste klasse
Bart De Wilde

Bergen heeft in de testwedstrijd tegen Waasland-Beveren aan het langste eind getrokken. Timmermans kopte enkele minuten voor het einde Bergen na twee seizoenen in tweede klasse opnieuw naar de Jupiler Pro League.

Beide ploegen kwamen behoorlijk nerveus op het veld. De spelers beseften het belang van de wedstrijd. Bergen zette zich het eerst over de zenuwen en creëerde een aantal kansen.

Maar het vizier van de Bergen-spelers stond niet correct afgesteld. Jérémy Perbet, Mustapha Jarju en Zola Matumona kregen kansen, maar faalden in de afwerking.

Verdiende voorsprong
Bergen stond voor op punten, maar slaagde er vooralsnog niet in om Waasland-Beveren KO te slaan. Joachim Van Damme zorgde voor de eerste en enige dreiging in de eerste helft namensWaasland-Beveren. Bergen-doelman Cedric Berthelin moest zich volledig strekken op de kopbal van Van Damme.

Net voor rust kreeg Bergen dan wat het verdiende. De Henegouwers kwamen op voorsprong dankzij een knappe goal van Jarju. Nadat hij de bal kreeg van Perbet ging de spits door op links, omzeilde een paar verdedigers en lepelde de bal over Michaël Clepkens. De Waasland-Beveren-doelman was kansloos.

Dubbele wissel voor Waasland-Beveren
Dirk Geeraerd, coach van Waasland-Beveren, besefte dat zijn ploeg zo snel mogelijk moest scoren om nog een kans te maken en voerde tijdens de rust een dubbele wissel door. Michaël Van Hoey en Anouar Bou-sfia werden vervangen door Guy Veldeman en Sampil.

Maar het was Bergen dat doorging op het elan van de eerste helft. De Henegouwers creëerden kansen, maar konden hun voorsprong niet uitbreiden.

Anti-held vs held
Een ongeschreven voetbalwet zegt dat je het deksel op de neus krijgt als je de kansen niet afmaakt. Dat was ook zo in deze wedstrijd. Timmermans maakte een fout aan zijn eigen zestien meter en gaf Waasland-Beveren een vrije trap op een gunstige plaats. Rachid Bourabia bewees de laatste wedstrijden de man van de goals te zijn en was dat nu ook. Hij krulde de vrije trap mooi binnen.

Maar de uitzonderingen bevestigen de regel. Bergen kwam toch opnieuw op voorsprong. Met nog vier minuten te spelen maakte Timmermans de 2-1 en schonk hij Bergen de promotie naar de Jupiler Pro League.

Waasland-Beveren blijft na een sterke eindronde met lege handen achter en mag zich opmaken voor een nieuw seizoen in tweede klasse.