Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Old Trafford
Tottenham kansloos onderuit bij Manchester United
Jarryd Naegels

Man. United heeft gisteravond vlot de maat genomen van Tottenham. De ploeg van Sir Alex Ferguson won na een sterke tweede helft met 3-0. Het staat al op kop in de stand.

Vorige week kwam Tottenham niet in actie omwille van de onveilige situatie in Londen. Gisteravond maakten The Spurs hun competitiedebuut op Old Trafford.

Voor de rust viel niet te zien dat de bezoekers geen ritme in de benen hebben. Tottenham was minstens de evenknie van Manchester. Via Lennon kreeg het ook een prima kans en Jones verschalkte bijna zijn eigen doelman.

Sterk Man. United
Na de pauze wijzigde het spelbeeld drastisch. De thuisploeg had tijdens de rust een metamorfose ondergaan en kwam als een wervelwind uit de kleedkamers. Tottenham wist niet meer van welk hout pijlen maken. Manchester kreeg de ene hoekschop na de andere en Friedel zag plots heel veel ballen zijn richting uitkomen.

Aanvankelijk waren de pogingen niet gevaarlijk, maar op het uur zorgde Welbeck wel voor de terechte 1-0 met een rake kopbal. Manchester ging op zoek naar meer, maar een uitstekende Friedel voorkwam een pandoering. In het slotkwartier kon de thuisploeg toch nog twee keer scoren.

Eerst verdubbelde Anderson de score na een geweldig één-tweetje met Welbeck en nadien kopte Rooney de wedstrijd in een definitieve plooi. Tussendoor trapte Defoe aan de overkant de aansluitingstreffer tegen de paal.