Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 9
Arda Turan redt Turkije in 97ste minuut
Fabian Morren

Turkije heeft op de valreep gewonnen van Kazachstan. De Turken wonnen met 2-1 na een doelpunt in de 97ste minuut van Arda Turan en staan zo heel dicht bij de barrages.

Turkije had het aanvankelijk moeilijk met de muur die Kazachstan had opgetrokken. Emre Belözoglu slaagde er een eerste keer in om die muur te omzeilen maar zijn inzet werd nog door een verdediger van Kazachstan van de lijn gehaald.

Net na het halfuur was het wel raak voor de Turken door een mooie goal van Burak Yilmaz. De spits werd tegen de grond getrokken, maar slaagde er toch nog in om de bal over de doelman te lobben.

Turkije vergat om door te duwen en Kazachstan kwam langszij door een doelpunt van van Ulan Konysbaev, die zijn voorzet in doel zag belanden. De thuisploeg had een tweede keer geluk wanneer Burak een strafschop miste.

Een kopbal van diezelfde Burak werd nog afgekeurd voor buitenspel, maar het was slechts uitstel. Zeven minuten in blessuretijd schoot Arda Turan via een been van een verdediger, Turkije naar een mogelijke tweede plaats in groep A.