azeAzerbeidzjan
belBelgiƫ
0-1
55' Timmy Simons (pen)
1-1
Datum: 02/09/2011 18:00
Competitie: EK Kwalificatie
Speeldag: Speeldag 9
EK-droom spat uit elkaar in Azerbeidzjan
Fabian Morren
| 0 reacties
EK-droom spat uit elkaar in Azerbeidzjan
Foto: © SC

De Rode Duivels mogen de ambities voor Euro 2012 opbergen. De Belgen gaven een voorsprong in de slotfase nog weg in Azerbeidzjan: 1-1.

De omstandigheden waren niet echt in het voordeel van de Belgen. Het veld lag er zeer slecht bij en bovendien was het nog warm. Bondscoach Leekens bracht Eden Hazard in het elftal. Moussa Dembélé zat met een lichte blessure op de tribune.

Ondanks de moeilijke omstandigheden waren de Rode Duivels wel duidelijk baas in Baku. Hazard en Mertens legden enkele leuke combinaties op de mat, al was dat zeer moeilijk op het erbarmelijke veld. Voorin speelde Romelu Lukaku een bleke wedstrijd. De Chelsea-spits kwam nauwelijks in het stuk voor. Axel Witsel had de beste kans voor rust, maar hij zag zijn kopbal puik gered worden door doelman Agayev. Dries Mertens slaagde er bij een counter dan weer niet in om Lukaku te bereiken.

Penalty
Met een gelijkspel konden de Belgen niet tevreden zijn. De ongerustheid nam toch wat toe, vooral omdat de Duivels het moeilijk hadden in het begin van de tweede helft. Maar net op dat moment ging de bal op de stip na een overtreding op een sterk acterende Eden Hazard. Timmy Simons toonde iets meer zenuwen dan gewoonlijk achter de bal, maar liet de opgelegde kans niet onbenut. Meteen nadien knalde Witsel de Belgen bijna naar een comfortabele voorsprong.

De 0-2 bleef echter uit, waardoor de spanning bleef. Azerbeidzjan voerde geleidelijk de druk op. Mignolet kwam dan wel niet in de problemen, maar moest zich toch omdraaien na een rake kopbal van Aliyev. De Belgen met verstomming geslagen en van die opdoffer was de tijd te kort om nog te herstellen. Verder dan een schotje van De Camargo geraakten de Belgen niet meer.

Herbeleef Azerbeidzjan - Belgiƫ

Vooraf

EK Kwalificatie