Stadion: Allianz Arena
Groep A: Duitsland als eerste zeker van kwalificatie
Sam Soetaers

Duitsland is als eerste land zeker van deelname aan het EK van volgend jaar in Polen en Oekranië. In de groep van de Rode Duivels wonnen de Duitsers makkelijk van Oostenrijk.

Duitsland kon rekenen op een uitstekende Mesut Özil. De middenvelder van Real Madrid bracht zijn ploeg al na acht minuten spelen op voorsprong. Na een één-twee met Klose scoorde hij een kwartier later ook het tweede Duitse doelpunt.

Na een half uur was de wedstrijd al gespeeld als Podolski de 3-0 scoorde. Arnautovic kon voor rust nog milderen tot 3-1.

Ook na de koffie was Özil één van de beteren op het veld. Na een gemiste kopbal van Müller kon hij het vierde Duitse doelpunt scoren. Harnik slaagde er in een tweede Oostenrijkse goal te maken, maar Duitsland liep verder uit tot 6-2 na doelpunten van Schürrle en Klose.