Belgische ref 'blundert' in Nederland

Mathias Dumarey
| 27 reacties
Belgische ref 'blundert' in Nederland
Foto: © SC

Onze landgenoot Christof Dierick (foto) leidde afgelopen weekend de partij tussen Roda JC en SC Heerenveen. Het was hem echter ontgaan dat op een bepaalde ogenblik bij Heerenveen twee spelers met het rugnummer 20 aan de wedstrijd meededen.

Ramon Zomer, speler van Heerenveen, was de man die de verwarring veroorzaakte. In de eerste helft speelde de verdediger nog met het nummer 23, maar na de pauze had hij een shirt aan met het nummer 20. Dat had scheidsrechter Christof Dierick niet opgemerkt tot zes minuten voor tijd bij Heerenveen een andere speler met het nummer 20 het veld opkwam, Rajiv van La Parra.

Zomer wist van niets na de wedstrijd toen hij ermee werd geconfronteerd. "Mijn rugnummer in de tweede helft? 23. Nee? Welk dan wel? 20? Dat meen je niet? Echt waar? Dat geloof ik niet", liet hij weten aan de Nederlandse pers. Uiteindelijk was de schuldige de materiaalman. Hij had Zomer tijdens de rust een nieuw shirt gegeven met het nummer 20 op. "Ik heb niet gekeken welk shirt hij me gaf en het gewoon aangetrokken", aldus Zomer. Maar Christof Dierick, die werd omschreven als een 'Belgenmop' na het incident.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties