Toppers laten punten liggen in Duitsland

Op de twintigste speeldag in de Bundesliga zijn zowel Schalke 04 als Borussia Mönchengladbach er niet in geslaagd om een overwinning te boeken. Enkel Hannover kon de drie punten mee naar huis nemen.

Schalke 04 – Mainz 1-1

Schalke 04 is er niet in geslaagd om mee aan de leiding te komen met Borussia Dortmund. De ploeg van Huub Stevens kwam op het kwartier op achterstand na een doelpunt van de Egyptenaar Zidan. De supporters in de Veltins-Arena moesten wachten tot de zestigste minuut voor de gelijkmaker.

Obasi scoorde vanuit een moeilijke hoek de 1-1. Schalke ging nog op zoek naar het winnende doelpunt, maar zowel Huntelaar als de ingevallen Farfan konden niet meer scoren. Door dit puntenverlies moet Schalke koploper Borussia Dortmund laten gaan.

Wolsfburg – Borussia Mönchengladbach 0-0

De ploeg van Filip Daems kon niet profiteren van het puntenverlies van Schalke. Zelf kwam de ploeg niet tot scoren bij Wolfsburg. De Camargo viel enkele minuten voor tijd nog in, maar ook hij kon de netten niet laten trillen. Door het puntje blijft Borussia Mönchengladbach op een vierde plek staan.

Bayer Leverkusen – VFB Stuttgart 2-2

Leverkusen en Stuttgart hebben de punten gedeeld. Kiesling bracht Leverkusen al snel op voorsprong, maar nog voor het halfuur kon Schieber gelijkmaken voor Stuttgart. Net na de rust bracht Rolfes de thuisploeg opnieuw op voorsprong, maar op het uur verloor het Kadlec na een tweede gele kaart.

De bezoekers roken daarop bloed en scoorden in de negentigste minuut alsnog de gelijkmaker. Harnik zorgde met zijn doelpunt voor het punt. Uiteindelijk eindigden ook de bezoekers met z’n tienen na een rode kaart voor Molinaro.