Copa houdt hele Afrika Cup doel ongeschonden

Jefrey Van der Straeten
| 9 reacties
Copa houdt hele Afrika Cup doel ongeschonden
Foto: © SC

Topfavoriet Ivoorkust verloor zondagavond de finale van de Afrika Cup na strafschoppen tegen Zambia. Opvallend was dat de olifanten geen enkele goal slikten in het hele tornooi, behalve de strafschoppen in de finale.

Lokeren-keeper Barry Boubacar Copa had het evenement met stip in zijn agenda genoteerd: de Afrika Cup zou zijn tornooi worden. Dat de 32-jarige keeper zijn droom niet is uitgekomen, is een understatement. Ivoorkust verloor de finale van het tornooi immers na strafschoppen (8-7). Toch kan de doelman die bijna tien jaar in België actief is, terugkijken op een mooi tornooi.

Zowel Angola, Burkina Faso, Soedan, Equatoriaal Guinea, Mali als Zambia hebben het geprobeerd; scoren bij Copa. Geen van deze landen slaagde echter in zijn opzet. Uiteraard gaat het te ver om deze prestatie enkel aan de Lokerse keeper toe te schrijven. Vaak was Ivoorkust immers zo oppermachtig, waardoor hun doelman amper werk voor zijn kiezen kreeg.

In de finale moest Copa dan toch aan de bak, toen zijn ervaren medespelers onder druk kwamen tegen underdog Zambia. Onder meer met een prachtige voetreflex in de verlengingen behoedde hij Ivoorkust voor het verlies. Jammer genoeg voor de flamboyante doelman was het echter uitstel van executie, want in de penaltyreeks toonde Zambia zich de sterkste. Copa kon geen enkele strafschop tegenhouden, iets waar zijn Zambiaanse collega wel één keer in slaagde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties