Competitie: FA Cup
Speeldag: Ronde 5
Stoke City stoot door in FA Cup
Andrea Doino

Stoke City stoot door naar de kwartfinale in de FA Cup. Het won met 2-0 van Crawley Town, dat actief is in de Football League Two, wat de vierde divisie is in Engeland.

Ondanks de vroege rode kaart van Stoke-speler Rory Delap, heeft Crawley Town niet kunnen verrassen. In elke helft werd één doelpunt gemaakt. Jonathan Walters zette net voor rust een strafschop om en Peter Crouch pikte na de rust ook zijn doelpunt mee.

De verliezende finalist van vorig jaar is nu bij de laatste acht geraakt in de FA Cup. Toch hebben ze het niet makkelijk gehad tegen de ploeg uit de Football League Two. Door de rode kaart speelden ze in de eerste helft heel verdedigend en kwamen ze bijna op achterstand.

Peter Crouch verraste zijn doelman en maakte bijna een eigen doelpunt. Even later knalde Crawley-speler Kyle McFadzean de bal op doel, maar Stoke-keeper Azmir Begovic redde de poging knap.

Net voor de rust kon Sunderland toch scoren. Jonathan Walkers trapte een vrij makkelijk gegeven strafschop binnen. Zeven minuten na de rust kopte ex-speler van Liverpool Peter Crouch de 0-2 binnen. Het avontuur van Crawley Town eindigt net zoals vorig jaar in de vijfde ronde van de FA Cup.