AZ krijgt financiën op orde

Melissa Maes
| 2 reacties
AZ krijgt financiën op orde
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AZ heeft aanzienlijk sneller dan vooropgesteld de openstaande schuld van 4.125.000 euro aan de curator afgelost. "Vanaf nu kunnen we bouwen aan de volgende fase van de club."

“Voor AZ is dit een heel bijzondere en belangrijke stap”, aldus Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “Bijzonder omdat het veel sneller is gelukt dan gepland, gedacht en gehoopt. Belangrijk omdat we vanaf nu met AZ kunnen bouwen aan de volgende fase van de club. Wij gebruiken niet vaak het woord ‘trots’, maar dat is hier voor deze ene keer wel op z’n plaats.”

Na de aandelenoverdracht van 1 juli 2010 stelde AZ zelf een driejarenplan op waarin werd beoogd de schuld aan de curator af te lossen. “Aan het begin van het seizoen 2010-2011 konden we geen enkele inschatting maken van wat ons te wachten stond.”

“Het is mooi dat we het afgesproken bedrag binnen twee jaar hebben kunnen terug betalen. We stonden bij AZ met z’n allen voor een megaklus om enerzijds de financiën op orde te krijgen en anderzijds de sportieve prestaties op niveau te houden. Door het stabiele fundament van de organisatie en het vakmanschap van veel mensen daarbinnen, is dat gelukt.”

Doordat AZ per 1 juli haar schuld heeft afgelost, zal ook de commissaris, die namens de curatoren zitting had in de Raad van Commissarissen (RvC), zijn taak beëindigen. AZ is dan volledig vrij om de samenstelling van de RvC samen te stellen. Joop Alberda trad al per 1 januari 2012 toe tot de RvC.

“De afgelopen twee seizoenen is AZ uitgegroeid tot een club met een grote regionale betrokkenheid, met belangrijke steun van de sponsoren, de investeerders en hoofdsponsor AFAS. Met het inlossen van de schuld aan de curatoren, het onlangs verlengen van het contract van Gertjan Verbeek en het commitment van de directie, heeft AZ een aantal belangrijke stappen gezet op weg naar de volgende fase van de club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties