Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 29
Liverpool geeft 0-2 bij QPR weg in slotfase
Yves Dekoning

QPR heeft een sensationele zege geboekt tegen Liverpool FC. Een kwartier voor tijd stonden de Reds nog 0-2 voor, maar drie kansen leverden drie doelpunten op voor Queens Park Rangers.

Liverpool nam de match meteen in handen en dat leverde veel druk op. In de eerste twintig minuten kregen de bezoekers al elf hoekschoppen. Het leverde Liverpool ook enkele kansen op. Luis Suarez mocht alleen op doelman Paddy Kenny af, maar de keeper stopte de spits vlot af. De goal kwam niet en de vroege storm ging liggen. QPR liet de Reds de bal rondspelen en hield vlot stand tot aan de rust.

Na de pauze begon Liverpool met hernieuwde moed te zoeken naar de openingstreffer. En opnieuw regende het corners. Acht minuten na rust leverde het ook de 0-1 op. QPR kreeg de bal niet weg en Sebastian Coates knalde heerlijk een volley hoog in doel binnen. De thuisploeg kon geen vuist meer maken en moest meer ruimte toestaan. Stewart Downing kreeg twee kansen, maar Kenny hield zijn ploeg in de match. In de 71ste minuut moest hij zich toch opnieuw gewonnen geven. Na een flits kreeg Luis Suarez een kans om uit te halen en schoot tegen de paal. Downing ontweek twee tackles en zette Kenny terug aan het werk. Die kon de bal enkel afweren en Dirk Kuijt was er als de kippen bij om de bal binnen te schuiven.

Liverpool leek de match rusitg onder controle te hebben. QPR probeerde nu wel wat druk te zetten, maar het leek toch eerder 0-3 te worden dan 1-2. Een kwartier voor tijd viel dan de aansluitingstreffer uit de lucht bij een hoekschop voor de Rangers. Aan de tweede paal mocht Shaun Derry vrij binnen koppen. Vijf minuten voor tijd kopte Djibril Cissé dan de gelijkmaker van dichtbij tegen de netten. En in blessuretijd gingen de Liverpoolverdedigers helemaal in de fout waardoor Jamie Mackie alleen op Pepe Reina af mocht. De invaller schoof de winnende treffer onder de keeper in doel.

Deze verrassende ontknoping levert QPR drie belangrijke punten op in de degradatiestrijd. De club klimt naar de zeventiende plaats. Liverpool mag alle hoop op kwalificatie voor de Champions League nu helemaal opbergen, ondanks nieuw puntenverlies voor concurrenten Tottenham en Chelsea.