Competitie: Europa League
Speeldag: Vriendschappelijk
Chadli scoort, Twente verliest
Tijs Ruysschaert

FC Twente moet volgende week in eigen huis een 3-1-nederlaag proberen recht te zetten tegen het Turkse Bursaspor. Nacer Chadli zorgde voor het enige doelpunt voor de Tukkers.

Bursaspor, vorig seizoen derde in de Turkse eerste klasse, begon het best aan de wedstrijd en versierde enkele prima doelkansen. Maar de goal viel aan de overkant. Iets na het halfuur belandde de bal via Willem Janssen en Leroy Fer bij Nacer Chadli, onze landgenoot schoof de bal rustig voorbij doelman Scott Carson. 0-1 voor de Tukkers.

Lang kon de ploeg van Steve McClaren niet genieten van die voorsprong. Een kleine tien minuten later zette Pablo Batalla het Atatürk-stadion in vuur en vlam met de verdiende gelijkmaker. Twente-doelman Nikolay Mihaylov moest zich nog een paar keer bewijzen om die 1-1-stand vast te houden tot aan de rust.

Sterk Bursaspor

Na de pauze hetzelfde spelbeeld: overwicht én kansen voor Bursaspor. En al snel zorgde Stanislav Sestak voor de verdiende 2-1. Op dreiging van Twente was het wachten tot het uur, Tadic krulde de vrijschop naast.

Het meeste gevaar bleef evenwel van de thuisploeg komen. Batalla krulde de bal eerst nog knap op de binnenkant van de paal. Wat later had de Argentijnse middenvelder meer succes: aan de eerste paal kopte hij mooi binnen. 3-1, meteen ook de eindstand.