Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Olah Gabor Debrecen
Club Brugge met één been in groepsfase Europa League
Sam Soetaers

Club Brugge heeft een serieuze optie genomen op de groepsfase van de Europa League. De Bruggelingen keerden met een 0-3 zege op zak terug naar huis.

Doelman Jorgacevic kende een onzeker begin van de wedstrijd. Hij loste een makkelijke vrije trap van Moll die vanop 30 meter schoot en later ging Jorgacevic niet vrijuit wanneer hij met de bal buiten zijn doelgebied gleed en moest lossen. Gelukkig kon niemand van Debrecen profiteren.

Rode kaart
De thuisploeg had ook enkele goede kansen om te scoren. Nagy zette Figueras in de wind, maar trapte in het zijnet. De doelman van Club Brugge ging wel goed plat op een schot van Coulibaly en Sidibe zag zijn doelpoging overwaaien. Club was gevaarlijk via Refaelov die op de vuisten van Polekszics trapte en Odidja die over kopte.

In de slotfase van die eerste helft ging Ramos nog helemaal door het lint. Hij voerde een stevige tackle uit op de enkel van Refaelov. De ref twijfelde niet en trok meteen een rode kaart. Debrecen moest nog een hele tweede helft met een man minder verder.

Blondel
Club Brugge moest dus in de tweede helft het verschil maken en deed dat ook. De Bezoekers domineerden de hele tweede helft. Al vlug in die tweede helft nam Club ook de leiding. Jonathan Blondel plaatste zijn afstandsschot keurig tussen doelman en paal binnen.

Debrecen kon daar nauwelijks of niets tegenoverstellen. Coulibaly had nog de beste kans van de tweede helft voor de thuisploeg. De spits schoot van dichtbij over.

Twee doelpunten
Club duwde door en dat leverde nog een tweede doelpunt op. Blondel probeerde opnieuw een afstandsschot. Dit keer spatte de knal uit elkaar op de paal. In de rebound kon de uitstekend spelende Refaelov de 0-2 scoren. In de slotfase zorgde invaller Bacca zelfs nog voor de 0-3. Enige domper op de feestvreugde was het uitvallen van Zimling in de slotfase van de match.