Competitie: Europa League
Speeldag: Vriendschappelijk
Zwak Genk verliest van FC Luzern
Christophe van den Boom

Racing Genk heeft volgende week veel recht te zetten in de eigen Cristal Arena. Een flaterend Blauw-Wit verloor met 2-1 van FC Luzern.

Luzern begon gretig en wist na enkele minuten de score te openen. Dimitar Rangelov kreeg veel ruimte en klopte Köteles met een gekruist schot. Racing Genk reageerde via Jelle Vossen, die de gelijkmaker binnen wist te trappen.

Afgekeurd doelpunt

Racing Genk leek na de gelijkmaker wakker geschud en leek te zoeken naar een tweede tegentreffer. Die illusie duurde niet lang, want door flaters in de defensie kregen de Zwitsers kans na kans. Rangelov dacht zijn tweede van de avond binnen te trappen, maar hij stond buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd.

Na het afgekeurde doelpunt namen de Zwitsers de wedstrijd in handen. Köteles moest uitpakken met enkele goede reddingen. De Hongaar hield de Limburgers in de wedstrijd en ze mochten van geluk spreken dat de stand bij de rust 1-1 bleef.

Koulibaly zorgt voor defensieve rust

In de tweede helft bleef Julien Gorius in de kleedkamers en maakte Koulibaly zijn debuut. De Fransman zorgde voor wat rust in de defensie en Genk kwam zelfs tot enkele kansen. Daarna drukte Luzern opnieuw door en kreeg Genk het opnieuw moeilijk.  Ze kropen achter de bal in de hoop om de tegenstander op foutjes te betrappen.

Beslissend doelpunt

Na een uur werd het evenwicht hersteld, maar tien minuten laten was het voor een tweede keer raak voor Luzern.  De Zwitserse middenvelder Adrian Winter zette Tschimanga in de wind en schoof de 2-1 eindstand binnen.

FC Luzern kon in de eigen competitie niet winnen, maar haalt tegen Genk zijn eerste overwinning van het seizoen.