Datum: 30/08/2012 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Jan Breydel
Club zonder moeite naar Europa League
Tomas Taecke
| 0 reacties
Club zonder moeite naar Europa League
Foto: © SC

Zoals verwacht heeft Club Brugge zich moeiteloos kunnen plaatsen voor de poules van de Europa League. Na de 0-3-uitzege kende blauw-zwart ook in de terugwedstrijd absoluut geen problemen met het Hongaarse Debrecen (4-1)

Tomas Taecke in Brugge

Georges Leekens bracht de twijfelachtige Larsen en Blondel aan de aftrap ondanks de topper tegen Standard op zondag. Verder weinig verrassingen in de basiself, waarvan ook zowel Refaelov, Tchité en Bacca deel uitmaakten. Opvallend: geen Vadis Odjidja op het wedstrijdblad. De Club-middenvelder is mogelijk in onderhandeling met een nieuwe werkgever. Debrecen had weinig of niets te verliezen en ging dan ook vanaf de eerste minuut vol zijn kans. Voorin was Coulibaly erg bedrijvig, maar de eerste kans kwam er via Laszlo op vrijschop. Jorgacevic zweefde de bal uit de winkelhaak en voorkwam zo een vroeg tegendoelpunt.

Club liet weinig of niets zien maar klom halverwege de eerste helft wel op voorsprong. Refaelov bediende aan de tweede paal de vrijstaande Larsen, die blauw-zwart hard op voorsprong knikte (1-0). Lang stond die voorsprong niet op het bord: Jorgacevic redde prima op een poging van Bodi maar moest zich even later toch gewonnen geven bij een schot Szakaly (1-1). Een kleine tien minuten na de openingstreffer was het evenwicht hersteld. Kort voor de rust nog één kans voor Club: de doorgebroken Tchité stond oog in oog met doelman Verpecz, maar slaagde er niet in die te omspelen. Nog voor de pauze keek Rezes tegen een tweede gele karton aan, waardoor Debrecen ander maal met tien mensen aan de bak moest.

Na de kampwissel kwam blauw-zwart meteen terug op voorsprong. Refaelov trapte tegen de verste paal, Vazquez duwde het leer in de nabeurt tegen de touwen (2-1).  Binnen de vijf minuten lukte Club Brugge een derde doelpunt. Ditmaal kon de doorgebroken Tchité de bezoekende doelman wel omspelen alvorens binnen te schuiven (3-1). Wat volgde was de ene na de andere aanvalsgolf van blauw-zwart. Club was te slordig en ook doelman Verpecz pakte uit met een aantal prima reddingen waardoor de score vooralsnog niet opgedreven werd. Een tegenvaller voor de Bruggelingen was het verlies van Blondel, die voorbij het uur al hinkend naar de zijkant werd gehaald. Halfweg de tweede helft pikte ook Bacca zijn goaltje mee. Tchité leverde een mooie flankvoorzet af, de Colombiaan knikte aan de eerste paal binnen (4-1).

Twintig minuten voor inrukken liet Coulibaly van dichtbij de kans op een tweede Hongaarse doelpunt onbenut. Verder kwam Debrecen met tien man absoluut niet in het stuk voor. FCB beperkte zich tot het rondspelen van de bal, zonder nog echt kansen af te dwingen. Club Brugge plaatst zich dus zoals verwacht eenvoudig voor de poules van de Europa League. Morgen kent blauw-zwart na de middag zijn drie tegenstanders waartegen het voor Nieuwjaar tweemaal de wei in zal moeten.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Jorgacevic Bojan 90' -
Hoefkens Carl 90' -
Donk Ryan 90' -
Larsen Jim 54' -
Figueras Montel Jordi 90' -
Vazquez Victor 90' -
Blondel Jonathan 61' -
Refaelov Lior 90' -
Meunier Thomas 45' -
Tchite Mohammed  90' -
Bacca Carlos 90' -
  Bank G Beoordeel
Jørgensen Jesper   45' -
Almebäck Michael 36' -
Van Acker Thibaut 29' -

Debrecen Debrecen

  Speler G Beoordeel
Verpecz István 90' -
Simac Dajan 90' -
Rezes László     90' -
Mészáros Norbert 90' -
Bodi Adam 71' -
Nagy Zoltán 90' -
Varga József   90' -
Szakály Péter 80' -
Mohl Dávid 90' -
Sidibé Ibrahima 90' -
Coulibaly Adamo 90' -
  Bank G Beoordeel
Kulcsár Tamás 19' -
Spitzmüller István 10' -
Herbeleef Club Brugge - Debrecen

Vooraf

Europa League

 Vriendschappelijk