Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Luminus Arena
Genk haalt poules Europa League na 2-0 winst
Robby Morren

Racing Genk heeft de 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd kunnen rechtzetten tegen Luzern. In de eigen Cristal Arena won Genk dankzij doelpunten van Fernandez en Ayub met 2-0 zodat het mag aantreden in de Europa League.

Robby Morren in Genk

Mario Been koos ervoor zo weinig mogelijk met zijn team te schuiven om de afwezigheid van Benteke op te vangen. Kennedy nam de plaats in van Benteke, Monrose begon op de linkerflank. Anele moest door de blessure van Tshimanga depanneren op de linksback.

Luzern toonde vanaf het begin van de wedstrijd dat het zich niet kwam ingraven in de Cristal Arena zodat we een evenwichtige start zagen. Genk versierde onmiddellijk mogelijkheden via Monrose en Vossen maar op een echt goede kans was het toch 20 minuten wachten. Monrose zette zijn bewaker in de wind en krulde het leer maar net over. De beste mogelijkheid uit de eerste helft was echter voor Luzern toen de bal na mistasten van Köteles voor de voeten van Stahel kwam maar die liet na de bal in het lege doel te leggen.

Rode kaart Rangelov
Naarmate de partij vorderde kregen de Limburgers meer veldoverwicht zonder daarbij voor reëel gevaar te zorgen. Een opsteker kwam er wel voor Genk toen Rangelov met rood van het veld werd gestuurd. Hij had nagetrapt op Nadson onder de ogen van de assistent-scheidsrechter.

Mooie goal Fernandez
Na de pauze drukte Genk de tien man van Luzern meteen op de eigen helft en dat resulteerde. Na goed tien minuten legde Vossen de bal slim breed op Fernandez die vanop zo'n 20 meter staalhard en heerlijk mooi voorbij doelman Zibung trapte. Even later werd het gevaarlijk voor de Genkse kooi omdat Koulibaly verkeerd inspeelde.

De Zwitsers hadden het na de tegengoal moeilijk om over te schakelen naar meer aanvallend voetbal, ze bleven met veel volk achter de bal spelen. Zo was er heel lang aan geen van beide kanten doelgevaar tot Vossen een tiental minuten voor tijd zijn voet tussen een terugspeelbal kon steken maar doelman Zibung stond op de juiste plaats.

Ayub
Kort voor tijd zorgde de pas ingevallen Ayub met de tweede beauty van de avond voor de 2-0. Hij dribbelde de zestienmeter binnen en trapte vanuit de scherpe hoek perfect voorbij Zibung.

In de slotminuten gooide Luzern wel alles naar voor en werd het nog heel warm voor het doel van Köteles die de Zwitsers met een geweldige parade van een goal hield en zo bleef het 2-0 zodat Genk zich mag opmaken voor de groepsfase van de Europa League.