Speeldag: Vriendschappelijk
Stadion: Anfield Road
Liverpool stoot door ondanks flater Reina
Yves Dekoning

Liverpool FC heeft de groepsfase van de Europa League bereikt ten koste van Hearts. Liverpool had de heenmatch met 0-1 gewonnen en vandaag bleef het lang 0-0. In de slotfase zorgde een flater van de thuiskeeper toch nog voor enige opwinding.

Hearts moest na de thuisnederlaag komen winnen op Anfield en zette aanvankelijk de verdediging van Liverpool onder druk. Hierdoor kwamen beide ploegen amper tot voetballen toe. Voor rust viel er dan ook geen enkele echte kans te noteren. Adam Morgan stond een eerste keer aan de aftrap en scoorde ook, maar hij werd teruggefloten. Luis Suarez was met de bal over de doellijn gelopen alvorens voor te zetten.

Na de pauze werd het helemaal een slaapwekkende vertoning met veel balbezit van Liverpool en Hearts dat er nauwelijks nog uitkwam. Suarez kreeg kort na elkaar wel twee kansen, maar hij wrong beiden de nek om. Vooral toen hij alleen voor keeper Jamie MacDonald mocht afgaan, zat er meer in.

De thuisploeg leek rustig naar de kwalificatie te drijven, tot Pepe Reina zeven minuten voor tijd in de fout ging. David Templeton haalde van ver hard uit, maar schoot recht op Reina. De keeper miskeek zich op het effect van de bal en liet hem door zijn handschoenen naar binnen glijden. Nu mochten de spelers zich opmaken voor verlengingen, tot Suarez zijn duivels nog eens ontbond. Hij zette zich sterk door en schoof de bal vanuit een heel scherpe hoek onder MacDonald binnen. Liverpool speelde een zwakke partij, maar kroop door het oog van de naald naar de groepsfase van de Europa League.