Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Acht goals in match tussen Young Boys en jonge Reds
Yves Dekoning

De toeschouwers van de wedstrijd in de Europa League tussen Young Boys Bern en Liverpool FC hebben waar voor hun geld gekregen. Er vielen maar liefst acht doelpunten. Uiteindelijk trokken de bezoekers het laken naar zich toe.

Brendan Rodgers had zijn basisspelers rust gegeven in de aanloop naar de topper tegen Manchester United zondag. Zijn jonge garde kwam flitsend uit de kleedkamer en werd al snel een handje door een owngoal. De voorzet van Stewart Downing verdween via twee Zwitserse hoofden in doel. Juhani Ojala was de ongelukkige.

Liverpool liet het tempo was zakken en Young Boys kwam beter in de wedstrijd. In de 38ste minuut klom de thuisploeg terug op gelijke hoogte. Brad Jones kwam aarzelend uit en Jose Enrique klungelde waardoor Raphael Nuzzolo de bal in een leeg doel mocht trappen. Enkele minuten later stonden de Reds opnieuw op voorsprong toen debutant Andre Wisdom een hoekschop sterk binnen kopte.

Na rust brak dan het doelpuntenfestival helemaal open. Ojala scoorde dit keer wel voor zijn eigen ploeg, hij kopte een hoge voorzet laag binnen. Via Gonzalo Zarate kwam Young Boys zelfs op voorsprong. Hij rondde een snelle counter af met een knappe stiftbal over Jones. Lang mochten de Zwitsers echter niet feesten. Sebastian Coates kopte een voorzet naar de tweede paal en invaller Fabio Borini raakte de bal net genoeg om hem binnen te krijgen.

Het was een andere invaller, Jonjo Shelvey, die het verschil zou maken in de slotfase. Borini profiteerde van slecht inspelen van Elsad Zverotic en zette laag voor op Jordan Henderson, die schoof de bal in één tijd tot bij Shelvey. De 20-jarige middenvelder werkte scherp af. Shelvey pikte ook nog een tweede treffer mee. Hij ging mooi een man voorbij en haalde hard uit met links. Doelman Marco Wölfli had geen verhaal. Zo werd het na een onderhoudende partij 3-5 voor Liverpool.