Engelse bond: "Persoonlijke keuze John Terry"

Koen Schaaphok
| 0 reacties
Engelse bond: "Persoonlijke keuze John Terry"
Foto: © SC

Kort na de bekendmaking van de beslissing van John Terry om zijn interlandcarrière te beëindigen, laat de FA weten geen schuld te hebben. "Het is een persoonlijke beslissing", aldus Alex Horne, secretaris- generaal van de FA.

De beschuldiging van John Terry dat de FA zijn positie binnen de Engelse nationale ploeg onhoudbaar zou hebben gemaakt, wijst Horne van de hand. “Ik zie niet in hoe wij dat gedaan zouden kunnen hebben.” Terry claimt dat de bond hem zou blijven aanklagen voor het racisme-incident met QPR-verdediger Anton Ferdinand, terwijl hij door de rechtbank is vrijgesproken. “Het gaat om twee verschillende zaken.”, vervolgt Horne. “Die zaak heeft hier niks mee te maken.”

Naast het opnieuw inleveren van de aanvoerdersband bij de Engelse nationale ploeg moest John Terry voor de rechtbank verantwoording afleggen. Ondanks de vrijspraak wil een externe commissie van de FA alsnog dat de verdediger wordt geschorst.

De hoorzitting van die commissie begon maandagochtend. “Het gaat om iets dat is voorgevallen in een wedstrijd”, aldus Alex Horne. “Het zou geen jaar moeten duren voordat de zaak is afgesloten, maar we hebben het idee dat het einde in zicht is. Het is een andere zaak dan bij de Engelse ploeg. Ik kan dat scheiden, maar blijkbaar hij niet.”, besluit Horne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties