Referendum over toekomst Camp Nou

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Referendum over toekomst Camp Nou
Foto: © SC

Camp Nou is nog steeds een van de meest tot de verbeelding sprekende stadions ter wereld. Het complex is echter aan een facelift toe. Op een bijeenkomst voor clubleden werd beslist een referendum te houden. Het referendum zal twee opties tellen: Camp Nou renoveren of een nieuw stadio

De leden van FC Barcelona werden samengeroepen om te beslissen of er een referendum komt over de toekomst van Camp Nou. Van de 625 stemgerechtigden stemden 490 voor zo’n referendum. Antoni Freixa, woordvoerder van het bestuur geeft tekst en uitleg bij Marca: “Hoewel het bestuur bevoegd is om onafhankelijk van de supporters over vastgoed te beslissen, willen we voor zulke belangrijke beslissingen de volledige steun van de achterban.”

De twee opties die op tafel liggen zijn nog niet helemaal uitgewerkt, zo moeten er nog locaties gezocht worden voor een eventueel nieuw stadion. Het huidige stadion renoveren zou wel de helft goedkoper zijn.

Het referendum zal plaatsvinden wanneer de club de huidige schuld heeft afgebouwd. Het resultaat zal voor het bestuur bindend zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties