Suarez en Evra schudden 'gewoon' handen

Koen Schaaphok
| 2 reacties
Suarez en Evra schudden 'gewoon' handen
Foto: © SC

Liverpool-aanvaller Luis Suarez en Manchester United- verdediger Patrice Evra hebben elkaar, naar aanleiding van de Engelse topper Liverpool-Manchester United gisteren, de hand geschud. Opmerkelijk gezien hun geschiedenis.

Vorig seizoen kwam het tussen een regelrechte racismesoap tussen de twee. Tijdens de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United riep Suarez meerdere malen racistische opmerkingen naar Evra. De Uruguayaan werd hiervoor 8 duels geschorst en weigerde hierop om voorafgaand aan de volgende ontmoeting met Evra hem de hand te schudden.

Van te voren werd er gespeculeerd of beide kemphanen er deze keer wel in zouden slagen het bekende beleefdheidsritueel uit te voeren. Beide coaches hadden het echter aan hun spelers nadrukkelijk gevraagd. Een wedstrijd tussen de Engelse topclubs is namelijk altijd pikant.

De wedstrijd stond in het teken van de herdenking van de slachtoffers van de Hillsborough-ramp in 1989. Het was het eerste thuisduel voor FC Liverpool sinds in een onafhankelijk rapport werd geconcludeerd dat de fans van de club destijds geen enkele schuld hadden aan de dood van 96 voetbalfans op die bewuste dag. Spelers en fans hielden voorafgaand aan de wedstrijd een indrukwekkend eerbetoon. Manchester United won uiteindelijk de topper met 1-2 na een winnend doelpunt van Robin Van Persie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties