Speeldag: Ronde 3
Stadion: The Hawthorns
Lukaku ziet Liverpool winnen
Yves Dekoning

Liverpool FC stoot door naar de volgende ronde van de League Cup. De Reds kwamen tegen West Bromwich Albion al vroeg op achterstand, maar sloegen terug.

Zoals verwacht pakte Brendan Rodgers weer uit met een jeugdig elftal voor deze midweekmatch. West Brom kwam al na drie minuten spelen op voorsprong. Doelman Brad Jones miskeek zich op een hoge voorzet en verdediger Gabriel Tamas knalde de bal tegen de netten. Een kwartier later zorgde Nuri Sahin met een laag schot voor de gelijkmaker, dit keer zag thuiskeeper Ben Foster er niet echt goed uit.

Liverpool bleef de gevaarlijkste ploeg, terwijl West Brom rekende op flitsen van Romelu Lukaku. De Belgische international zorgde met enkele krachtige rushes voor kansjes voor de Baggies. Jones en Foster bewezen meermaals dat ze wel uitstekend kunnen keepen. Dani Pacheco was het dichts bij een doelpunt met een heerlijke krul, op de dwarsligger. Twintig minuten voor tijd devieerde Sebastian Coates een voorzet van dichtbij richting doel, maar Foster redde knap. Zeven minuten voor tijd moest hij zich toch gewonnen geven. Sahin trapte de voorzet van de levendige Oussama Assaidi binnen.

Bij Liverpool mocht Jerome Sinclair tien minuten meespelen. Met zijn 16 jaar en 6 dagen is hij de jongste speler ooit voor de Reds. Bij West Brom werd Lukaku in de 71ste minuut naar de kant gehaald. Yassine El Ghanassy kreeg ook nog vier minuten, te weinig om zich echt te tonen. Liverpool stoot met een B-ploeg door naar de volgende ronde van de League Cup. Opmerkelijk aangezien de A-ploeg een maand geleden nog met 3-0 verloor van West Brom. In de volgende ronde wacht Swansea.