Mertens: "Je moet voor jezelf opkomen"

Mertens: "Je moet voor jezelf opkomen"
Foto: © SC

Dries Mertens heeft nog maar eens laten blijken dat hij niet blij is met de kritiek aan zijn adres. Ook over zijn reactie na zijn wissel tegen RKC praatte hij met de Nederlandse krant AD.

Mertens wil niet spreken van een mislukte start. "Een slecht begin, dat klopt gewoon niet. Ik begrijp echt niet wat het probleem is. Mijn statistieken zijn prima. Natuurlijk, ik kan meer brengen, vooral in uitwedstrijden. Maar dat heeft ook te maken met de manier van voetballen. Als aanvaller ben je afhankelijk van een goede aanvoer. Als je niet wordt gevoed, kun je ook niet eten. Gelukkig zit ik een dag na de wedstrijd bijna altijd in België. Dan krijg ik niet zoveel mee van die kritiek in de media", zegt Mertens.

Mertens werd gewisseld tijdens de wedstrijd tegen RKC en zei toen op meer krediet gerekend te hebben van trainer Dick Advocaat. Hij zou echter niet anders reageren bij een volgende wissel. "Dat denk ik niet, zo'n wissel blijft moeilijk. Het gaat alleen niet meer gebeuren, daar zorg ik voor. 'Dat kun je eergevoel noemen, maar volgens mij heeft iedereen eergevoel. Je moet voor jezelf opkomen, een ander doet dat niet voor jou."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties