Mourinho wil time-outs in het voetbal

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Mourinho wil time-outs in het voetbal
Foto: © SC

Dat trainer José Mourinho niet om een opmerkelijke uitspraak verlegen zit wisten we al. Nu breekt Mourinho een lans om time-outs, zoals in veel Amerikaanse sporten, in het voetbal in te voeren. "Ik zou de spelers zo beter kunnen bijsturen."

Time-outs zijn een gevestigde waarde in het Amerikaans basketbal(NBA) en in het American Football(NFL). Het spel kan er door de coach een minuut stilgelegd worden om iets bij te sturen. Mourinho zou dat systeem graag in het voetbal willen zien.

“Het is iets dat het voetbal een klein beetje zou kunnen verbeteren”, vertelde de coach van Real Madrid aan CNN. “Het zou een coach toestaan om tijdens de wedstrijd een betere communicatie met zijn spelers te hebben. Je zou bijvoorbeeld om een minuut kunnen vragen om iets uit te leggen. Anderzijds zou het ook helpen moesten we wat meer vrijheid langs de zijlijn krijgen.”

Nu moet Mourinho wachten tot de rust om zijn spelers toe te spreken: “Meestal ben ik de laatste tien minuten van de eerste helft al meer bezig met voor te bereiden wat ik in de rust ga zeggen dan het analyseren van de match zelf. Want het is enkel in de rust dat ik echt een impact kan hebben op de spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties