Mata vreest voor de Primera Division

Mata vreest voor de Primera Division
Foto: © SC

Juan Mata maakt zich zorgen om de Spaanse competitie. Hij vreest dat de dominantie van Barcelona en Real Madrid de competitie de das omdoen en dat steeds meer spelers de competitie zullen verlaten.

De 24-jarige aanvallende middenvelder won met Chelsea de FA Cup en de Champions League en dat in zijn eerste seizoen in Engeland. Volgens de Spanjaard had dat met zijn vorige club Valencia zo goed als onmogelijk geweest. Dankzij de dominantie van Barcelona en Real Madrid krijgen de andere clubs nauwelijks een kans. Om die reden is hij ook naar Engeland getrokken: om prijzen te winnen.

De international is bang dat hij niet de enige topspeler die om die reden in een andere competitie zal spelen. "Ik maak me een beetje zorgen om zo veel spelers de Spaanse competitie te zien verlaten vanwege de concurrentie binnen La Liga", zegt hij tegen France Foot.

"We hebben ieder jaar twee ploegen die strijden om de titel. En de nummer drie eindigt al vier jaar op rij met zo'n dertig punten achterstand op de kampioen. Als je niet voor Real of Barca speelt kan je geen prijzen winnen. Vandaag de dag is het voor mijn oude club Valencia onmogelijk om kampioen te worden. Dat is niet goed voor het Spaanse voetbal. Supporters van andere clubs hebben het moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties