Leeds United definitief in Arabische handen

Mathias Dumarey
| 4 reacties
Leeds United definitief in Arabische handen
Foto: © SC

Leeds United is definitief in Arabische handen gekomen. Investeringsmaatschappij GFH Capital Limited uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft vanaf volgende maand alle aandelen van de drievoudige Engelse kampioen in zijn bezit.

Het nieuws van de overname van Leeds United is geen verrassing. Het nieuws ging al een tijdje rond. Leeds United zakte weg uit de Premier League na financieel wanbeleid. In 2004 degradeerde de club weg nadat het in 2001 nog in de halve finale van de Champions League stond. In 2007 zakte Leeds zelfs naar de Engelse derde klasse. Pas sinds twee jaar voetbalt Leeds weer in The Championship.

De bedoeling van de Arabische investeerders is om Leeds United weer te laten aanknopen met zijn roemrijke verleden. "Het voetbal zit diep geankerd in de harten van de mensen in Leeds. We willen alle supporters bedanken voor hun steun en geduld tijdens de onderhandelingen. We moeten nu de handen in elkaar slaan en de club zo snel mogelijk laten terugkeren naar de Premier League", aldus David Haigh in naam van de investeringsmaatschappij op de website van de club. Leeds staat momenteel wel pas achttiende in de Engelse tweede klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties