Real Madrid morst punten tegen Espanyol

Real Madrid is op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel gekomen tegen Espanyol. Daardoor mist het de kans om een goede zaak te doen in het klassement met het oog op de topper tussen Atlético en Barcelona later op de avond. Espanyol blijft onderin het klassement staan.

Real Madrid – Espanyol 2-2

Espanyol kwam na een halfuur op voorsprong in Santiago Bernabéu via Sergio Garcia. Vlak voor rust Ronaldo de scheve situatie recht. In het begin van de tweede helft gaf hij een assist aan Coentrão en leek Real Madrid op weg naar een zege tegen een ploeg uit de bodem van het klassement.

Enkele minuten voor affluiten scoorde Juan Albín echter de 2-2. Daardoor verspeelt Real Madrid twee hele dure punten in de strijd om de titel.

Valencia – Rayo Vallecano 0-1

Valencia leek eindelijk gelanceerd te zijn met drie zeges in een week, maar tegen Rayo Vallecano werd in het eigen Estadio de Mestalla wel weer verloren met het kleinste verschil. Door de nederlaag springt Vallecano over Valencia, dat nu gedeeld elfde staat in de stand.

Het enige doelpunt werd gescoord van op de penaltystip door Dominguez op een dikke vijf minuten voor affluiten.

Real Zaragoza – Levante 0-1

Levante blijft kamperen in de subtop na een krappe zege op het veld van Zaragoza. Na twintig minuten scoorde Rubén Garcia het enige doelpunt van de wedstrijd.