Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stadium of Light
Sunderland klopt Manchester City

Het Sunderland van Simon Mignolet wist met 1-0 te winnen van Manchester City. Manchester United won in een doelpuntrijke wedstrijd in eigen huis met 4-3 en ook Chelsea won.

Sunderland – Manchester City 1-0

Sunderland heeft in eigen huis Manchester City kunnen kloppen met het kleinste verschil. Daarmee doet het team van Simon Mignolet een goede zaak in de strijd tegen de degradatie. Manchester City ziet United uitlopen tot zeven punten.

Kompany speelde terug mee bij Manchester City, maar ook hij kon doelman Mignolet niet verschalken. Die hield een resem ballen tegen van de bezoekers, waardoor we konden gaan rusten met een brilscore. Tien minuten na rust scoorde Adam Johnson het enige doelpunt uit de wedstrijd voor de thuisploeg.

Mooie zege voor Sunderland, dat zichzelf de nodige extra ademruimte geeft in de strijd tegen de degradatie. Met het oog op de titel doen The Citizens een slechte zaak.

Manchester United – Newcastle United 4-3

Manchester United heeft zich voorbij Newcastle United geworsteld. Al na vier minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Perch. Evans scoorde daarna eerst voor Manchester en daarna ook eens voor Newcastle, waardoor de ruststand 1-2 was.

Evra brengt iets voor het uur Manchester United terug op gelijke hoogte, maar opnieuw komen de bezoekers op voorsprong. Ditmaal scoort Cissé, maar lang kan Newcastle niet meer genieten van de voorsprong. Van Persie brengt de thuisploeg op gelijke hoogte, en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakt Herndández er nog 4-3 van.

Drie belangrijke punten voor Manchester United in de strijd om de titel.