Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Vélodrome
Own-goal Ayew nekt Marseille
Christophe van den Boom

Olympique Marseille liep op eigen veld tegen een dure nederlaag aan. Het werd 0-1 tegen hekkensluiter AS Nancy. Marseille laat zo een goede kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Lyon.

Tijdens de openingsminuten ging de wedstrijd heen en weer, maar na een kwartier nam Nancy de match in handen. Marseille moest het vooral hebben van vrije trappen. Beide ploegen misten een boel kansen, waardoor het aan de rust nog steeds 0-0 stond.

In de zestigste minuut kreeg Joey Barton zijn tweede gele kaart van de avond en dat was voor Nancy het signaal om het pedaal in te drukken. De thuisploeg kwam onder druk te staan en de malaise werd nog erger wanneer Ayew de bal in eigen doel devieerde.

Voor Marseille is de nederlaag extra pijnlijk, want nadat eerder Lyon verloor, was dit de ideale kans om op gelijke hoogte te komen in het klassement. PSG is de grote winnaar van het weekend en loopt enkele punten uit op de twee achtervolgers Lyon en Marseille.