Put: "Natuurlijk zie ik dit als een soort revanche"

Put: "Natuurlijk zie ik dit als een soort revanche"
Foto: © SC

Burkina Faso heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Afrika Cup. Bondscoach van de verrassing van deze campagne is Paul Put, die in België vooral bekend staat als een spilfiguur in de zaak Ye.

“In België is er zoveel gezegd en geschreven over heel die affaire-Ye. Ik vind het onterecht dat ik steevast de enige ben die de zwartepiet krijgt toegespeeld. In België word ik behandeld als Lance Armstrong. Wij worden er uitgelicht alsof we de enige schuldigen zijn”, zegt Paul Put tegen Het Nieuwsblad.

Dat Burkina Faso de halve finales heeft gehaald van de Afrika Cup, waardoor Put een held is in het arme land, is voor hem leuk: “Natuurlijk zie ik dit als een soort revanche. Het is een hele prestatie om de halve finales te halen. Niemand had dat op voorhand gedacht. Voetbal is in Burkina Faso vaak het enige verzetje dat de mensen hebben”, aldus Put.

De bondscoach geeft toe al wat contacten te hebben gehad met Belgische clubs in het verleden, maar zijn aandacht zit voorlopig enkel en alleen bij Burkina Faso. Woensdag ontmoet het daarin Ghana.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties