Real Sociedad beschuldigd van dopinggebruik

Christophe van den Boom
| 3 reacties
Real Sociedad beschuldigd van dopinggebruik
Foto: © SC

Oud-voorzitter van Real Sociedad Inaki Badiola beweert dat de club tussen 2002 en 2008 doping toediende aan spelers. Dat vertelt hij aan de Spaanse krant AS.

Badiola was in 2008 voorzitter van de Spaanse club. Bij zijn aanstelling liet hij de boekhouding van de voorbije jaren doorlichten. Door dat onderzoek kwamen enkele vreemde zaken aan het licht. “Tijdens die zes seizoenen hebben de opeenvolgende clubleiders een tweede boekhouding opgebouwd om geneesmiddelen en andere producten die toen als doping werden beschouwd aan te kopen”, verklaart Badiola.

Vooral José Luis Astiazaran, die tussen 2001 en 2005 voorzitter was bij de club en nu de leiding heeft bij de Spaanse Profliga, moet het ongelden. Astiazaran heeft de beschuldigingen al ontkent.

De Spaanse krant zoekt ook naar een verband met dopingdokter Eufemiano Fuentes. Hij staat in Madrid terecht voor het toedienen van doping aan wielrenners. Bij zijn huiszoeking zijn document gevonden met het opschrift ‘Rsoc’, mogelijk gaat het dus om Real Sociedad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties