Van der Bruggen schenkt -21 gelijkspel tegen Spanje

Van der Bruggen schenkt -21 gelijkspel tegen Spanje
Foto: © SC

België onder 21 heeft dinsdagavond in een vriendschappelijk duel gelijkgespeeld tegen de -20 van Spanje.

Spanje zakte met zijn U20 af naar het Mechelse Argosstadion. De jongens van bondscoach Julen Lopetegui bereiden zich voor op het EK 2013 in Israël. En de jonge Spanjaarden spiegelen zich duidelijk aan hun oudere landgenoten, want ook zij tikten het leer geduldig rond, spiedend op een opening. Jong België moest in de beginfase ondergaan en kwam één keer goed weg toen Sarabia naast knalde.

Maar in een ploeg met Malanda, Vetokele, Batshuayi en Praet zit natuurlijk ook voldoende talent om weerwerk te bieden. Op een heel andere manier, maar daarom niet even gevaarlijk. Achteraan werd secuur verdedigd door Heylen en co en vooraan lepelde Praet bijna de 1-0 op het hoofd van Batshuayi, maar de Spaanse doelman bracht redding.

Heerlijk van Van der Bruggen

België herstelde onder het oog van een enthousiast en talrijk opgekomen publiek het evenwicht, maar de Spanjaarden hadden een paar gevaarlijke voorzetten in huis en op één daarvan kopte Alcacer maar nipt naast. Bij een typisch Spaans doorsteekpasje was het wel bingo: Deulofeu, één van de opkomende talenten van Barça, schoof de bal onder Casteels. De flankspeler van 18 scoorde voor Barcelona B al elf keer in zestien matchen en was dinsdagavond duidelijk de gevaarlijkste Spanjaard. Hij zette in de eerste helft nog een mooie kans naast.

Net voor rust deed België iets terug... en hoe! Een afvallende bal werd door Hannes Van der Bruggen van dik buiten de zestien in één tijd op de slof genomen. Met een schitterende boog verdween het leer over het Spaanse sluitstuk in doel. Een wereldgoal! Gelukkig voor hem had de KBVB een livestream georganiseerd, want dat mocht gezien worden.

België kreeg er in de tweede helft vleugels door en drong zowaar Spanje naar achteren. De ingevallen Anderlechtjongeren Lukaku en Bruno zorgden onmiddellijk voor gevaar met enkele knappe acties. En een afstandsschot van diezelfde Bruno strandde op de lat. Het spelniveau ging echter snel naar beneden en was er nog weinig doelgevaar. De Belgen speelden wel een heel sterke wedstrijd tegen 'La Rojita'. De jonge Rode Duivels mochten gerust hun voet zetten naast hun iets jongere collega's.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties