Bookmakers willen Europol helpen in strijd tegen 'match fixing'

Christophe van den Boom
| 0 reacties
Bookmakers willen Europol helpen in strijd tegen 'match fixing'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Europese Associatie voor de Veiligheid en Integriteit in de Sport (ESSA) heeft haar bewondering geuit voor het rapport van Europol. De ESSA is klaar om ondersteuning te bieden aan de lopende onderzoeken, indien de controle-instanties dat wensen.

De leden van de ESSA zijn vooral bookmakers en licentiehouders, die onderworpen zijn aan de regels van het gokken. Zij maken geen deel uit van het criminele wedcircuit. De weddenschappen-industrie heeft geprobeerd om match fixing tot een minimum te beperken om de ondermijning van de integriteit van de sport tegen te gaan.

Ze heeft niet enkel een waarschuwingssyteem, maar willen ook de communicatie met de administratieve overheden verbeteren. Het stelt verschillende sensibiliseringsprogrammas op om sporters bewust te maken van het probleem.

De ESSA werd in 2005 opgericht om ongebruikelijke weddenschappen te controleren. De leden van de instelling worden geacht om elke onregelmatigheid door te geven. Dat geeft hen de mogelijkheid om mee te werken met de sportive regulatoren, die kunnen ingrijpen als dat nodig is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties