Cagliari wil duel met AC Milan boycotten

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cagliari wil duel met AC Milan boycotten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cagliari Calcio moet zijn volgende thuiswedstrijd in de Serie A spelen in het Olympisch Stadion van Turijn. Dat zint de club uit Sardinië niet en men denkt er ginds aan het duel te boycotten.

Het stadion van Cagliari, het Is Arenas, voldoet nog altijd niet aan de veiligheidsvoorschriften en dus moet de club uitwijken naar een andere stad, in dit geval Turijn. Zo is de thuiswedstrijd Juventus Turijn al eens verplaatst geweest naar Parma, dit keer zou de club moeten uitwijken naar Turijn.

Onze landgenoot Radja Nainggolan kan het niet geloven en reageert op Twitter verontwaardigd: "Ik kan niet geloven dat men ons weer verplicht om een topwedstrijd in eigen huis elders te gaan spelen. Iemand moet ons dit toch eens uitleggen. Zijn we verplicht om naar daar te gaan", aldus de Rode Duivel.

De burgemeester van het stadskwartier Sant'Elena liet alvast het volgende weten: "De beslissing om Cagliari niet in de Is Arenas te laten spelen is door de autoriteiten genomen omdat de veiligheid van de supporters niet gegarandeerd kan worden. We hebben nog geprobeerd om de Lega Calcio te overtuigen met het feit dat eventueel alleen abonnementshouders in het stadion zouden toegelaten worden."

De mogelijkheid bestaat dat Cagliari ook effectief niet naar Turijn afzakt aanstaande zondag. De club weigerde te melden dat de wedstrijd zou verhuizen naar het vasteland. De site van de club werd enkel geupdate met een verslag van een vriendschappelijke wedstrijd.






 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties