Put: "Scheidsrechter was de beste speler"

Christophe van den Boom
| 31 reacties
Put: "Scheidsrechter was de beste speler"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Burkina Faso heeft zich voor het eerst in zijn geschiedenis geplaatst voor de finale van de Afrika Cup. Coach Paul Put is blij met de finaleplaats, maar hij is niet te spreken over de prestatie van de scheidsrechter. Burkina Faso won van Ghana na strafschoppen.

“Ik ben heel gelukkig met deze zege en ons ticket voor de finale, want ik denk dat het verdiend is”, verklaart de Belg in Het Nieuwsblad. “Maar de scheidsrechter was de beste speler. Hij was de ster en acteerde op een heel hoog niveau…”, vervolgde Put in een ironische ondertoon.

“Het is duidelijk dat hij ons niet in de finale wilde. De strafschop die hij voor Ghana fluit en de gele kaart Pitroipa geeft… Ik heb tijdens de rust aan mijn spelers gezegd; vanavond hebben we de scheidsrechter niet nodig om te winnen.”

In de finale neem Burkina Faso het op tegen Nigeria, maar dat zal het zonder sterspelers Aain Traoré en Jonathan Pitroipa moeten doen. Traoré staat geblesseerd aan de kant en Pitroipa is geschorst. Wie wel op het veld zal staan is Mady Panandetiguiri. De Burkinees van Antwerp FC liet een goede indruk na op het Afrikaans toernooi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties