Competitie: La Liga
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid klaart de klus snel

Real Madrid staat terug op vier punten van Atlético in de stand. Het won met 2-0 tegen Rayo Vallecano. Ook Espanyol wist te winnen.

Real Madrid – Rayo Vallecano 2-0

Al na twaalf minuten lag de eindstand vast in Santiago Bernabeu. Alvaro Morata bracht de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong, Sergio Ramos verdubbelde tien minuten later de score. Opvallend: beide doelpuntenmakers waren al na een halfuur van het veld.

Sergio Ramos werd met twee gele kaarten uitgesloten en Alvaro Morata was even later het kind van de rekening. Om de voorsprong te beschermen werd hij gewisseld voor Albiol. Met tien tegen elf werd de voorsprong uiteindelijk wel al bij al makkelijk geconsolideerd. Real Madrid staat nu terug op 4 punten van Atlético Madrid en op 16 eenheden van leider Barcelona.

Espanyol – Real Betis 1-0

Espanyol blijft maar winnen. De gewezen staartploeg heeft zich met een 16 op 18 helemaal gered en kan stilaan naar boven kijken in de stand. Het staat nu al twaalfde en heeft amper vijf punten minder dan Real Sociedad, dat zesde staat en zo voorlopig Europa in mag. Sergio Garcia maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.