Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Courtois bereikt bekerfinale met Atlético
Timothy Collard

Atlético Madrid heeft zich gisteravond geplaatst voor de finale van de Spaanse beker. Het had genoeg aan een 2-2 gelijkspel op het veld van Sevilla omdat het eerder de heenwedstrijd in eigen huis al met 2- 1 had gewonnen.

Atlético, met Thibaut Courtois tussen de palen, leek al vroeg gewonnen spel te hebben in de halve finale. Na amper zes minuten spelen bracht Diego Costa de Madrilenen op voorsprong. Op het halfuur verdubbelde clubtopscorer Radamel Falcao de score en leek het over en out voor Sevilla.

Kort voor rust kon Jesus Navas de aansluitingstreffer maken, zo zorgde hij toch nog voor een sprankeltje hoop bij Sevilla. In de tweede helft knokte Sevilla zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd. Knokken mag gerust letterlijk genomen worden.

Net als in de heenwedstrijd eindigde Sevilla niet met elf spelers. Een kwartier voor tijd kreeg de Chileen Gary Medel zijn tweede gele kaart en in minuut 93 mocht Kondogbia ook vertrekken. Die laatste had een paar minuten eerder nog de assist gegeven voor de gelijkmaker van Rakitic.

Atlético hield stand tegen het 9-koppige Sevilla en neemt het in de finale op tegen Real Madrid, dat eerder deze week Barcelona versloeg. Thibaut Courtois maakt zich dus op voor een rasechte derby tegen de grote rivaal op zaterdag 18 mei.