Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Real Madrid deelt Barcelona ferme tik uit
Fabian Morren

Real Madrid heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa del Rey, én met stijl. De ploeg van José Mourinho won de terugwedstrijd in Camp Nou tegen Barcelona met 1-3. Cristiano Ronaldo scoorde twee keer.

Barcelona draait de laatste weken niet op volle toeren. In de Champions League verloor een onherkenbaar zwak Barça al met 2-0 bij AC Milan. Ook nu maakten de Catalanen weinig indruk. Barça probeerde snel druk te zetten, maar al snel nam Real over. Bovendien volgde er al na twaalf minuten een strafschop voor de bezoekers. Gerard Piqué haalde Ronaldo neer, die de penalty vervolgens zelf omzette.

Barcelona moest op zoek naar de gelijkmaker, maar Messi was nagenoeg onzichtbaar. Enkel kort voor de rust kon hij dreigen met een schot, dat naast ging. Real stond goed te verdedigen, al nam de druk van de thuisploeg in de tweede helft wel toe. Net op dat moment scoorden de bezoekers echter de 0-2. Een schot van Angel Di Maria werd nog gekeerd, maar Ronaldo kon in de rebound zijn tweede van de avond scoren.

Op dat moment moest Barcelona nog drie keer scoren om naar de finale te kunnen. Daar zag het op geen enkel moment meer naar uit. Integendeel, verdediger Varane kopte uit een hoekschop de derde Madrileense treffer tegen de netten. Jordi Alba kon enkel de eer nog redden voor de thuisploeg: 1-3.