Juventus-draaischijf Pirlo op z'n hoede voor Celtic

Dries Van den Bergh
| 1 reacties
Juventus-draaischijf Pirlo op z'n hoede voor Celtic
Foto: © SC

Andrea Pirlo heeft zijn ploegmaats gewaarschuwd om niet te vroeg te juichen als ze woensdag in de Champions League tegen Celtic spelen. Juventus won de heenwedstrijd in Schotland met 0-3, maar de veteraan is toch behoedzaam. "We moeten niet denken dat we al gewonnen hebben."

De competitieleider in Italië krijgt woensdag Celtic over de vloer. De heenwedstrijd in Schotland werd  gewonnen met 0-3 en dus zijn Pirlo en co. virtueel geplaatst voor de volgende ronde. “Na het resultaat in Schotland hebben we een kans om de kwartfinales te halen”, zegt de 33-jarige middenvelder aan de Scottish Sun. Maar Pirlo wil het vel van de beer niet verkopen voor hij geschoten is.

De veteraan denkt terug aan de Champions League finale van 2005. Daarin nam hij het met Milan op tegen Liverpool. De Milanezen stonden toen in de slotfase met 3-0 voor en hadden de beker virtueel op zak. Maar Liverpool lanceerde toen een onwaarschijnlijke comeback door in zes minuten drie doelpunten te maken. De Engelsen wonnen uiteindelijk de finale na strafschoppen. “Die finale in Istanboel vergeet ik nooit meer”, vertelt de spelmaker. "Ik zal die wedstrijd zeker in mijn achterhoofd houden als we tegen Celtic spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties