Competitie: Russische Premier League
Speeldag: Speeldag 21
CSKA Moskou loopt uit op Anzhi
Jens Van der Borght

Anzhi werd donderdag in de extra tijd door Newcastle United uit de Europa League gekegeld. Deze uitschakeling had het team van Guus Hiddink duidelijk nog niet verwerkt, want thuis raakten ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Krylia Sovetov Samara.

Anzhi Makhachkala, het team van Mbark Boussoufa, heeft dure punten laten liggen in de strijd om de titel. Ze speelden op eigen veld gelijk tegen degradatiekandidaat Samara. Nochtans moest Samara kort voor rust met tien man verder.

Ondanks de man-minder-situatie kwam de nummer veertien uit de Russische competitie op voorsprong. Kornilenko scoorde op aangeven van ex-Standard-speler Goreux de 0-1. Uiteindelijk zorgde invaller Lacina Traoré tien minuten voor tijd alsnog voor een punt.

CSKA Moskou profiteerde optimaal van het puntenverlies van hun eerste achtervolger Anzhi. CSKA won thuis met het kleinste verschil van FK Krasnodar. Alan Dzagoev scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. Na 21 wedstrijden leidt het team uit Moskou met 47 punten. Anzhi volgt op zeven punten van de leider.