Philippe Albert onder de indruk van Vertonghen

Timothy Collard
Timothy Collard
| 23 reacties
Philippe Albert onder de indruk van Vertonghen
Foto: © SC

Philippe Albert heeft zich lovend uitgelaten over Jan Vertonghen. Albert weet waarover hij spreekt, want in de jaren negentig speelde hij zelf ook meer dan honderd wedstrijden in de Premier League.

“De Premier League is een moeilijke competitie. Dat Vertonghen zo makkelijk scoort is echt impressionant”, begint de voormalige Newcastle-speler. Hij speelt in een team dat aanvallend voetbal op de mat legt en het is ongelooflijk hoe goed hij ook zijn verdedigende werk opknapt.”

“In Engeland verwacht men op aanvallend vlak niets van je als verdediger. De prioriteit ligt bij het verdedigende werk. Het was in mijn tijd ook nieuw voor Newcastle dat ik doelpunten maakte. Het is mooi voor Jan dat hij zo makkelijk scoort. Hij wordt weldra één van de publiekslievelingen. Een verdediger die doelpunten kan maken, dat bouwt een relatie op met de supporters”, meent Albert.

Vertonghen staat bij The Spurs tweede in de topschutterstand achter Gareth Bale, sinds begin 2013. “Dat is indrukwekkend. Hij neemt geen strafschoppen, maar hij is erg gevaarlijk op stilstaande fases. Daarbij komt ook nog dat hij vaak mee naar voor oprukt, waardoor hij de aanvallers opties biedt”, besluit Albert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties