Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Geen winnaar in Genk - Zulte Waregem
Fabian Morren

Racing Genk en Zulte Waregem hebben de punten gedeeld. De bezoekers hadden de betere kansen, maar slaagde er niet in om dat om te zetten in een zege. Door dit gelijkspel blijft Anderlecht leider in play-off I.

Fabian Morren in Genk

Vreemd. Het kan onmogelijk de tactiek zijn van Mario Been om eerst op achterstand te komen en dan pas wakker te worden. Het overkomt Genk de laatste weken net iets té vaak om nog van een doodgewoon toeval te spreken. Het was tegen Zulte Waregem niet anders. Al na acht minuten knalde Davy De fauw de bal buiten het bereik van Köteles. De bezoekers waren wél snedig aan de wedstrijd begonnen, met een aantal corners en een doelpunt als beloning.

De flankverdedigers van Genk zorgden ervoor dat de ongemakkelijke achterstand snel ongedaan werd gemaakt. Anele kopte een prima voorzet van Tshimanga voorbij Bruzzese, die opnieuw de geblesseerde Bossut verving. De geschorste Been zag vanuit de tribune vervolgens tien betere minuten van Genk. Vooral De Ceulaer had eigenlijk moeten scoren, maar legde de bal nog opzij. Het vervolg van Monrose stuitte vervolgens op Bruzzese.

Bezoekers gevaarlijker

Toch had het ook zomaar 1-2 kunnen staan. De thuisdefensie was De fauw weer vergeten. De aanvoerder van Zulte Waregem zag ditmaal zijn schot nog gepareerd worden door Köteles. Ook na rust bleef de meeste dreiging van de bezoekers komen. Zo had Leye een vrije kopkans en eigenlijk altijd moeten scoren. Ook Colpaert mocht vrijstaand koppen na een hoekschop, maar deed dat pal op Köteles. Bij Genk liep het vaak net mis in de zone van de waarheid. Dat heeft uiteraard ook met de gekende sterke defensie van Zulte Waregem te maken.

Been haalde De Ceulaer naar de kant voor Ojo,m aar dat werd niet op enthousiasme onthaald door de thuisfans. Die trakteerden de Nederlandse coach voor die wissel zelfs op een fluitconcert. Echt veel veranderde dat niet. Zulte Waregem kwam nauwelijks in de problemen en zag Köteles een keiharde knal van Malanda nog uitstekend pareren. Door dit gelijkspel verandert er bovenaan de play-offs weinig. Zulte Waregem blijft in het spoor van Anderlecht, net als Genk dat op drie punten volgt.

Nog dit: Na twee speeldagen in de play-offs met twee extra refs zien we er vooralsnog ab-so-luut geen meerwaarde in.