staStandard
andAnderlecht
Datum: 06/04/2013 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Sclessin ziet geen goals in topper
Fabian Morren
| 0 reacties
Sclessin ziet geen goals in topper
Foto: © SC

Anderlecht heeft ook zijn tweede wedstrijd in de play-off I niet kunnen winnen. De landskampioen speelden bij Standard 0-0 gelijk. Een uitslag waar vooral Anderlecht niet mee mag mopperen.

Fabian Morren in Luik

Omdat Milan Jovanovic terug was, wijzigde John van den Brom toch opnieuw zijn opstelling. Jova kwam meteen in het elftal ten koste van De Sutter. Suarez werd daardoor de diepe spits. Deschacht kreeg de voorkeur op Safari. Dan had Standard-trainer Rednic minder verrassingen in petto, tenzij we de rode haardos van Kanu mogen meerekenen.

Beter Standard

De Zeeuw maakte het Genk maandag vooral in de eerste helft heel lastig op zijn nieuwe positie. Rednic was duidelijk gewaarschuwd en zorgde voor permanente bewaking op de Nederlander. Anderlecht overtuigde overigens niet echt in de eerste helft. Suarez liep er niet helemaal gelukkig bij als diepe spits, terwijl Jovanovic en Iakovenko te veel met de bal liepen. Bovendien stond Standard zeer goed in de organisatie. Grote kansen bleven voor de bezoekers dan ook uit. Een kopbal van Kouyaté ging naast en een botsende bal van De Zeeuw belandde over de kooi van Kawashima. 

Dan was Standard gevaarlijker, al speelden de Rouches het niet altijd goed uit. Maar als er één ploeg had kunnen scoren, was het wel de thuisploeg. Een kopbal van Mpoku - die vaak ongelukkig was in zijn acties in - werd gepakt door Proto. De doelman van Anderlecht moest ook redding brengen op een schot van Bulot én zag een voorzet-schot van Ezekiel bijna tussen de benen belanden.

Dé kans

John van den Brom leek niet echt ontevreden, want pas ruim voorbij het uur liet hij met Dennis Praet een eerste speler opwarmen langs de lijn. Nochtans waren er wel wat aanmerkingen. Zo kon De Zeeuw écht niet brengen wat hij tegen Genk liet zien, verloor Kljestan net iets te vaak de bal op het middenveld en werd Suarez te weinig bereikt. Pas in het laatste kwart van de wedstrijd kwamen Praet en Bruno.

De tweede helft was minder aangenaam dan de eerste. Standard miste voorin slagkracht. Rednic haalde Batshuayi en Ezekiel naar de kant, maar de vervangers deden het niet meteen beter. Nagai kreeg een unieke kans, maar stifte het leer naast. Als je zo'n kansen mist kán je Anderlecht niet verslaan. Wat later kopte de Japanner ook nog over. Gescoord werd er niet meer. Anderlecht begint met 1 op 6 aan play-off I. Zondag kan Zulte Waregem de nieuwe leider worden.

Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Kawashima Eiji 90' -
Opare Daniel 90' -
Ciman Laurent 90' -
Kanu   90' -
Van Damme Jelle 90' -
Bulot Frédéric 86' -
Buyens Yoni 90' -
Vainqueur William 90' -
Mpoku Paul José 90' -
Batshuayi Michy 78' -
Ezekiel Imoh 71' -
  Bank G Beoordeel
Moris Anthony -  
Diabaté Zie -  
Cisse Ibrahima -  
Ghoochanejhad Reza -  
Buzaglo Maor -  
Nagai Kensuke 19' -
Tucudean Marius George 12' -
Cristea Adrian 4'  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Odoi Denis 90' -
Nuytinck Bram   90' -
Kouyate Cheikhou   90' -
Biglia Lucas 90' -
De Zeeuw Demy 72' -
Kljestan Sacha 90' -
Suarez Matías 90' -
Jovanovic Milan 80' -
Iakovenko Oleksandr 90' -
  Bank G Beoordeel
Kaminski Thomas -  
Safari Behrang -  
Wasilewski Marcin -  
Vanden Borre Anthony -  
Praet Dennis 18' -
Bruno Massimo 10' -
De Sutter Tom -  
Herbeleef Standard - Anderlecht

Vooraf