Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Cercle wint opnieuw van Beerschot en komt aan de leiding in play-off III

Cercle Brugge heeft een geweldige zaak gedaan in play-off III. Het won met 1-2 op het veld van Beerschot en komt zo virtueel aan de leiding in PO III.

Aernout Van Lindt in Beerschot

Beerschot begon met drie punten voorsprong aan de derde wedstrijd van play-off III. Om het initiatief te kunnen behouden werd er beter gewonnen van Cercle Brugge, dat door de overwinning van vorige week in eigen huis wat vertrouwen heeft kunnen tanken.

Mooie vrije trap

Dat vertrouwen werd na drie minuten spelen meteen nog een heel pak groter. De bezoekers kregen een vrije trap en Gregory Mertens krulde die heerlijk in de rechterbovenhoek van het doel. Na de vroege voorsprong viel de wedstrijd  een tijdje behoorlijk stil. Verder dan wat overtredingen links en rechts viel er weinig te beleven op Het Kiel, waar de supporters wel vol beleving hun ploeg bleven steunen.

Wils zorgde bijna voor de 0-2, door aan de tweede paal ei zo na binnen te koppen, maar vooral Uchebo miste weer een dot van een kans om de wedstrijd vroeg te beslissen. Net als vorige week kon hij van dichtbij tot twee keer toe de netten niet doen trillen, waardoor Beerschot in de wedstrijd bleef.

Daarna herstelde Beerschot  het evenwicht in de wedstrijd en kwam het aandringen. Dat resulteerde een dikke vijf minuten voor de rust uiteindelijk ook tot de gelijkmaker via Lepicier. Hij tikte in de rebound van dichtbij binnen, nadat een corner van Losada door Brillant op Verbist werd gekopt.

Bezoekers opnieuw op voorsprong

Daardoor gingen we met een gelijke stand naar de koffie. In de tweede helft zetten de bezoekers Beerschot opnieuw wat sneller vast, al was de absolute beginfase Beerschot wel baas. Tien minuten na de pauze komen de bezoekers terug op voorsprong met een doelpunt van Boi. Hij kan van dichtbij binnenwerken, nadat Deloose niet voldoende bij een voorzet van Uchebo kon.

Beerschot ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Verbist ging zowel bij een inzet van Mununga als bij een vrije trap van Losada goed plat. Ook een schot van Ogunjimi wist hij te keren. Cercle speelde de wedstrijd uit en komt zo op gelijke hoogte qua aantal punten in play-off III. Volgende week kan het zich verzekeren van de eindronde als het in eigen huis wint van Beerschot.