Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal speelt gelijk in een doelpuntenloos duel met Everton
Conrad Grayson

Arsenal speelde 0-0 gelijk in eigen huis tegen Everton. De Rode Duivels Kevin Mirallas en Marouane Fellaini verschenen beiden aan de aftrap, maar konden Everton niet naar de overwinning loodsen.

Steven Pienaar kon de bezoekers na vijf minuten al op voorsprong brengen met een knap schot, maar tevergeefs.

Arsenal speelde vrij defensief in de beginfase. De verdedigers liepen te vaak en te snel achteruit, in tegenstelling tot de voorbije wedstrijden van The Gunners waar ze altijd goed voor aansluiting zorgden en altijd druk wisten te zetten.

Toch kreeg Arsenal in de 10e minuut al een goede kans via Olivier Giroud, maar die ging niet voluit. De voorzet van Cazorla mocht er overigens zijn.

Een ongelukkige wedstrijd voor Giroud

Everton toonde in het eerste kwartier toch het meeste initiatief en ging voortdurend in de aanval.

De thuisploeg was in de eerste helft niet zuiver genoeg in de balbehandeling. Giroud verspilde tot driemaal toe de bal door een slechte aanname. De Fransman deed meer dingen slecht dan goed.

Diezlefde Giroud kreeg in de 40ste minuut nog een kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen, maar wist het niet afmaken. De voorzet van Ramsey was bijna perfect.

Arsenal vocht sterk terug in de tweede helft

In de tweede helft kwam er een veel beter Arsenal uit de kleedkamer. Everton beperkte zich vooral tot verdedigen.

Everton-speler Ross Barkley kreeg in de 63ste minuut wel nog een goede kans, maar hij trapte de bal net naast het doel. Vanaf dan was het al Arsenal dat de klok sloeg.

The Gunners waren in de 73ste minuut nog gevaarlijk via een hoekschop. Aaron Ramsey ging net onder bal door, omdat Everton-middenvelder Darron Gibson er met zijn hoofd nog een kleine tik tegen wist te geven.

Spannende slotfase

Enkele minuten na de hoekschop was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk. Alex Oxlade-Chamberlain kreeg de bal mee in de loop en zette voor op Giroud, maar die kon er net niet bij. De actie werd nadien toch afgefloten voor buitenspel.

Diezelfde Oxlade-Chamberlain passte in de 79ste minuut op Giroud, maar de Fransman besloot over het doel.

Everton geraakte in de slotfase niet meer uit de eigen helft. Kevin Mirallas kon nog één keer counteren in de 85ste minuut, maar zijn schot werd afgeblokt. De Rode Duivel werd in de 94ste minuut nog vervangen voor Bryan Oviedo.

Arsenal kon ondanks de aanhoudende druk toch niet meer scoren en zo eindigde de wedstrijd op 0-0.