Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Estadio Municipal de Riazor La Coruna
Deportivo meer dan tevreden met gelijkspel tegen Bilbao
Conrad Grayson

Deportivo La Coruña speelde vandaag 1-1 gelijk op eigen veld tegen Athletic de Bilbao. De thuisploeg kwam nauwelijks in het stuk voor, maar hield het toch op een gelijkspel. Deportivo blijft de hete adem in de nek voelen van Granada, Mallorca en Zaragoza.

De bezoekers waren de betere ploeg in de eerste helft met meer dan 60 procent balbezit. De eerste kans was dan ook voor Bilbao. Ander Herrera verlengde de bal met het hoofd richting Markel Susaeta, maar die kon er net niet bij.

Er volgden enkele halve kansen voor Bilbao, maar in de 37ste minuut kon het pas opnieuw echt gevaarlijk zijn. Iker Muniain dribbelde zich tot in de grote rechthoek en trapte op doel, maar Deportivo-doelman Daniel Aranzubia stopte de bal met een mooie save.

Toch was het Deportivo dat na 38 minuten op voorsprong kwam via Bruno Gama. Hij trapte van buiten de grote rechthoek de bal in de bovenhoek van het doel. De thuisploeg was op dat moment nauwelijks gevaarlijk geweest.

Llorente de gevaarlijkste speler op het plein

Bilbao toonde zich niet aangeslagen en kwam op slag van rust via Fernando Llorente zelfs nog op gelijke hoogte. De Marcos gooide de bal in het pak en Llorente zette er zijn hoofd tegen, 1-1.

Ook in de tweede helft was Bilbao de sterkere ploeg. Ander Iturraspe trapte in de 69ste minuut van korte afstand op doel, maar Deportivo-verdediger Manuel Pablo wist de bal nog net te blokken.

Llorente maakte vijf minuten later bijna zijn tweede van de wedstrijd, maar daar dacht de paal anders over. Ook in de slotfase lag Llorente aan de basis van een goede kans. Hij passte de bal naar Herrera, maar die besloot hoog over.