Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Courtois houdt de netten schoon tegen Sevilla
Conrad Grayson

Atlético Madrid ging met 0-1 winnen op het veld van Sevilla en blijft zo in het spoor van stadsrivaal Real Madrid. Rode Duivel Thibaut Courtois hield alweer de nul.

De eerste helft was gesloten en kende weinig kansen. Atlético vertrok vanuit een goed georganiseerde verdediging.

Álvaro Negredo viel op met een knappe actie in de 18e minuut, waarbij hij de bal op de borst nam en wegdraaide van twee storende verdedigers. De afwerking was echter van minder kwaliteit.

Een dominant Sevilla

Net na de rust kreeg de thuisploeg dé kans op 1-0, maar Courtois hield met een mooie redding zijn doel schoon.

In de 76ste minuut liet Invaller Raul Garcia Sevilla-doelman Beto kansloos met een knappe volley. Falcao gaf het laatste tikje, waardoor hij het doelpunt op zijn naam kreeg. Dat was het enige schot van de bezoekers tussen de palen, maar het leverde wel de drie punten op.

In de blessuretijd leek Sevilla nog op gelijke hoogte te komen, maar Ivan Rakitić zijn vrije trap belandde op de deklat.